se en
Jutut Liitto Opiskelijakortti Edut Tapahtumat Opiskelijalle Lukiolaisopas Yhteystiedot

Hae lukiolaisstipendiä - haku auki 11.4. asti

04.04.2014 13:51Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Tunnetko lukiolaisen, joka on edistänyt ikätovereidensa vaikuttamismahdollisuuksia paikallisella, alueellisella tai valtakunnallisella tasolla? Kerro hänestä meille!

Laske tästä oppivelvollisuuden kustannukset!

28.03.2014 07:00Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Hallitus päätti pidentää yleistä oppivelvollisuutta yhdellä vuodella ulottumaan myös toisen asteen opintojen ensimmäiseen vuoteen. Päätöksen mukaan uudistus maksaa enintään 15 miljoonaa euroa vuodessa. Lukiolaisten laskelmien mukaan tämä ei riitä alkuunkaan kaikkiin pidentämisestä aiheutuviin kuluihin.

Kylvä kasvun siemen – koulutus kantaa hedelmää

24.03.2014 08:14Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

KANNANOTTO – Opiskelijajärjestöjen viesti kehysriiheen kokoontuvalle hallitukselle on selvä: koulutuksen holtittomat leikkaukset murentavat suomalaisen talouden ja hyvinvoinnin perusrakenteita.

Lukiolla edessään vaarojen vuodet

21.03.2014 08:38Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

KANNANOTTO – Rajujen leikkausten kohteeksi joutuva lukiokoulutus on ennennäkemättömän haasteen edessä: miten rajusti vähentyvillä resursseilla voidaan turvata laadukas ja nykyaikainen koulutus?

Lukukausimaksut heittävät Suomen kansainvälistymistavoitteen takaisin kivikaudelle

10.03.2014 16:42Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

KANNANOTTO – Opiskelijajärjestöt pelkäävät, että Euroopan talousalueen ulkopuolelta tuleville korkeakouluopiskelijoille suunnitellut lukukausimaksut kampittavat Suomen kansainvälistymistä.

Liiton toimisto on muuttanut!

06.03.2014 16:36Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Suomen Lukiolaisten Liiton toimisto on muuttanut Taka-Töölöön, osoitteeseen Töölönkatu 35 B!