se en
Jutut Liitto Opiskelijakortti Frank Tapahtumat Opiskelijalle Lukiolaisopas Yhteystiedot

Lukiolaiset tapasivat #tulevaisuusvaalit-kampanjan merkeissä yli 600 kansanedustajaehdokasta

22.04.2015 14:14Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Valituista kansanedustajista reippaasti yli puolet kuuli lukiolaisten #tulevaisuusvaalit-tavoitteista vaalikentillä. Työ jatkuu myös vaalien jälkeen, sillä kysymys lukiokoulutukseen kohdistuvista leikkauksista on edelleen ilmassa.

Hae aktiiviselle lukiolaiselle stipendiä!

17.04.2015 12:55Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Suomen Lukiolaissäätiö myöntää tänäkin vuonna 2000 euron stipendin yhteiskunnallista aktiivisuutta osoittaneelle lukiolaiselle. Stipendi jaetaan koulujen päättäjäispäivänä.

Lauri Puustinen ryhtyy luotsaamaan Lukiolaisten Liiton markkinointia

16.04.2015 08:35Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Suomen Lukiolaisten Liiton markkinointikoordinaattoriksi on valittu Lauri Puustinen, 24. Puustinen on opiskellut Turun Taideakatemiassa markkinointia, mediatuotantoa ja mainontaa. Alan töitä hän tehnyt muun muassa markkinointisuunnittelijana ja omassa Kloppi Creative Agency -yrityksessään.

Koulutussäästöt, opintotuki ja lukion kehittäminen puhuttivat Suomen suurimmassa nuorten vaalipaneelissa

15.04.2015 17:00
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Toisen asteen koulutukseen kohdistuvat leikkaukset, opiskelijan toimeentulo ja lukio-opiskelun tulevaisuus nousivat keskiöön, kun eduskuntapuolueiden nuorisojärjestöjen puheenjohtajat ottivat yhteen 700-päisen lukiolaisjoukon edessä. Vaalipaneeli keräsi näkyvyyttä ja nousi jopa Suomen Twitterin puhutuimmaksi aiheeksi.

Lukiolaiset kohtaavat puolueiden nuorisopomot Turussa

14.04.2015 15:49Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Suomen Lukiolaisten Liitto järjestää yhteistyössä Turun kaupungin ja Yle Turun kanssa Suomen suurimman nuorten eduskuntavaalipaneelin.

Toisen asteen opiskelijajärjestöt: Osa puolueista jatkaisi edelleen koulutusleikkausten tiellä!

13.04.2015 14:36Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Toiselle asteelle suunnatut 260 miljoonana euron leikkaukset kaatuivat eduskunnan viimeisellä istuntoviikolla. Selvitimme puolueiden kannat leikkausten kohtaloon tulevalla vaalikaudella; osa puolueista olisi valmis jatkamaan leikkausten tiellä. Koulutuskentän muutospaineet ovat kovat, mutta leikkausohjelmaksi näivettynyt rakennepaketti ei voi olla ratkaisu, jos samalla halutaan turvata kattava yleissivistys ja laadukas ammattiosaaminen myös jatkossa. Tuleva hallitus on valinnan edessä: se voi päätöksellään jatkaa kansakunnan osaamispohjan romuttamista tai turvata riittävät resurssit koulutuksen uudistumiseen.