se en
Jutut Liitto Opiskelijakortti Edut Tapahtumat Opiskelijalle Lukiolaisopas Yhteystiedot

Lukiolaiset eivät kannata opintotukioikeuden rajoittamista ensimmäiseen korkeakoulututkintoon

03.07.2014 19:36Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

LAUSUNTO - Suomen Lukiolaisten Liitto ei kannata esitystä, jonka mukaan opintotukea ei myönnettäisi alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseksi opiskelijalle, joka on jo suorittanut alemman korkeakoulututkinnon, ammattikorkeakoulututkinnon tai ylemmän korkeakoulututkinnon.

Kaksi uutta jäsentä lukiolaisten toimistolle!

02.07.2014 17:40Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Suomen Lukiolaisten Liitto on valinnut uudeksi koulutuspoliittiseksi asiantuntijaksi Annakaisa Tikkisen ja järjestösuunnittelijaksi Pauliina Pajusen. Tikkinen aloittaa tehtävässään 1.8. ja Pajunen 11.8.

Lukiolaiset saavat uuden pääsihteerin

30.06.2014 11:02Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Suomen Lukiolaisten Liiton uudeksi pääsihteeriksi on valittu valtiotieteiden ylioppilas Anna Munsterhjelm. Munsterhjelm aloittaa uudessa tehtävässään 1.8.2014.

Esityksessä uskonnon opetusperusteiden tiukennuksesta unohtui opiskelijoiden yhdenvertaisuus

17.06.2014 16:34Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

LAUSUNTO - SLL katsoo, että kokonaisuutena lakiesitys uskonnon opetusperusteiden tiukennuksesta ei tarjoa riittäviä perusteluja sille, miksi opiskelijat voitaisiin uskonnollisen vakaumuksensa perusteella laittaa keskenään erilaiseen asemaan.

Oppivelvollisuuden pidentäminen ei ratkaise syrjäytymisongelmaa

09.06.2014 10:12Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

LAUSUNTO – SLL ei näe oppivelvollisuuden pidentämistä tehokkaana keinona syrjäytymisen ehkäisyyn.

Koulumatkatuen myöntämisessä oltava yhdenvertaiset perusteet

09.06.2014 10:10Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

LAUSUNTO - SLL epäilee, voidaanko toisen asteen opiskelijoiden koulumatkatuukeen säätää erilaiset myöntämisperusteet riippuen siitä, missä päin Suomea he asuvat.