se en
Jutut Liitto Opiskelijakortti Frank Tapahtumat Opiskelijalle Lukiolaisopas Yhteystiedot

Lukiolaiset käynnistivät kiusaamisen vastaisen #kutsumua-kampanjan

28.08.2014 13:16Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on lupautunut vuorokaudessa rakennetun haastekampanjan suojelijaksi.

SPOT-hanke sai uuden vetäjän

25.08.2014 14:35Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Pirita Ruokonen on valittu Suomen Lukiolaisten Liiton projektikoordinaattorin sijaiseksi. Ruokonen ryhtyy luotsaamaan syyskuussa Suomen peruskoulujen oppilaskuntien tukihanketta (SPOT), joka on Suomen Lukiolaisten Liiton ja Kehittämiskeskus Opinkirjon yhteishanke.

Sitoutumattomat opiskelijajärjestöt: Eläkejärjestelmän on joustettava työkyvyn mukaan

19.08.2014 08:30Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

KANNANOTTO – Sitoutumattomat opiskelija- ja nuorisojärjestöt vaativat, että meneillään olevissa työeläkeneuvotteluissa muistetaan rakenteellisten muutosten lisäksi myös työelämän laatua parantavat toimenpiteet.

Nyt on aika hakea Studia-stipendiä!

12.08.2014 12:16Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

TIEDOTE – Suomen Lukiolaisten Liitto ja Suomen Messut myöntävät 4 000 euron edestä stipendejä ansioituneille lukiolaisille, ylioppilaille tai opiskelijakunnille. Studia-stipendien hakuaika alkaa nyt ja päättyy lokakuussa.

Lukiolaiset: Sähköisellä lukiolla kustannukset kuriin ja pedagogiikka nykyaikaan

12.08.2014 07:00Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

Ylioppilaskirjoitusten sähköistyminen vuodesta 2016 alkaen tarkoittaa sitä, että tänä syksynä lukiotaipaleensa aloittavista opiskelijoista merkittävä osa suorittaa ylioppilaskirjoitukset tietokonetta käyttäen. Koulujen alkamiseen liittyvää uutisointia onkin tänä vuonna hallinnut  keskustelu kannettavista tietokoneista ja tableteista.

Lukiolaiset eivät kannata opintotukioikeuden rajoittamista ensimmäiseen korkeakoulututkintoon

03.07.2014 19:36Lukiolaiset
Tiedotteet, lausunnot ja kannanotot

LAUSUNTO - Suomen Lukiolaisten Liitto ei kannata esitystä, jonka mukaan opintotukea ei myönnettäisi alemman korkeakoulututkinnon tai ammattikorkeakoulututkinnon suorittamiseksi opiskelijalle, joka on jo suorittanut alemman korkeakoulututkinnon, ammattikorkeakoulututkinnon tai ylemmän korkeakoulututkinnon.